Att bli din bästa version har aldrig varit enklare

Genrebild (Depositphotos)

Makten över självförbättringen ligger i dina egna händer

Att bli den bästa versionen av sig själv låter svårt. Men tvärtemot vad de flesta tror, behöver du inte vara född med några supergener för att lyckas. Det enda som behövs är att du varje dag gör det där lilla extra, nämligen att alltid försöka bli lite bättre än du var igår.

Har du noterat att det är väldigt få personer som sticker ut från mängden? Nu talar jag inte om framgångsrika människor utan om vanliga personer vars positiva energi och entusiasm får dig att dras till dem. Vad har de för superkrafter som jag inte har, kanske du tänker? Inga alls. Det som skiljer dem från andra är den positiva energi som de utstrålar.
Tidskriften Forbes listar för övrigt i en intressant artikel sju karaktärsdrag som utmärker karismatiska människor :
https://www.forbes.com/sites/jennifercohen/2012/05/01/7-character-traits-of-charismatic-people/

Många lever i tron att allt är förutbestämt och att man inte kan göra något åt den lott man tilldelats. Detta passar den styrande eliten bra. Om inte du själv har ett fast grepp om makten över ditt liv kommer de att glida in och styra dig. Att få folk att tappa tron på sig själva och den egna förmågan är därför ett av maktens främsta vapen.

Att acceptera denna maktlöshet är frivilligt slaveri. Man blir snart en bricka i andras spel. Den som genom passivitet har låtit sig förslavas har redan gett upp och förmår ibland inte göra ens de enklaste saker för att förbättra sin situation. De som inte kan förbättra sig själva kan inte heller förbättra sin omgivning.

När man ser på de mäktiga (inom främst media, politik och kultur) och de föredömen de ställer upp invaggas man lätt i tron att det är normalt att bete sig uselt. De kommer ju undan med det!
Men att vara som dem är varken normalt eller eftersträvansvärt, oavsett vad populärkulturen och dess företrädare påstår.

Alla förändringar i ens livssituaton börjar därför med ens egna tankar. Dina tankar är det som svårast kan kontrolleras av andra. Den som förbättrar sig själv förbättrar även sin omgivning. Det är bara människor som du som kan driva den positiva förändring som vi alla vill se. Man kan inte alltid sitta och vänta på att någon annan ska göra något och därmed behöver du bli den där ’någon’.

Ditt tänkesätt och dina tankar formar faktiskt din verklighet och ditt liv, så tänk lite på hur den inre dialogen går. Är den överväldigande positiv eller negativ (eller kanske däremellan)?
https://www.psychologytoday.com/us/blog/living-forward/202009/how-your-thinking-creates-your-reality

Dessa steg kan du ta (för att bli din bästa version):

Alla förändringar börjar med de små stegen i rätt riktning.

Som sagt, att alla förändringar börjar med dig själv. Det enda du behöver göra är att dagligen höja dig ett snäpp över omgivningen, vilket inte är alltför svårt då ribban är ganska lågt satt.
Här är därför några exempel på saker som du kan börja med att öva in redan idag:

  • Träna ofta och var sparsam med skräpmat
  • Håll vad du lovar och kom i tid.
  • Var välvårdad och välklädd
  • Visa din uppskattning till dina närmaste och andra som förtjänar den
  • Visa din ödmjukhet mot våra föregångare och andra som förtjänat den
  • Försök att lyssna minst lika mycket som du pratar.
  • Lär dig mer om det som intresserar dig
  • Var försiktig med fiendens manipulativa information, hans deprimerande underhållning och hans illaluktande samlingsplatser. Var aldrig rädd för din fiende men gå inte heller i hans fällor

Det bästa är att du kan börja redan idag. Om du varje dag blir en lite bättre människa än du var dagen innan, begår du en verkligt rebellisk handling mot den överhet som vill ditt (och alla andras) sämsta.

Dela visdomen!

Se även: