Är du en oattraktiv och osund soffpotatis?

Hur många kvinnor tycker att denna syn är attraktiv?

– Bli en 20-procentsman och uppnå det du vill

Att de flesta kvinnor idag finner 80% av männen oattraktiva är lika mycket männens förtjänst som kvinnornas. För hur attraktiv är egentligen den genomsnittlige moderne mannen av idag som missköter sin hälsa och hygien och bara konsumerar en massa skräp?
Som man kan du antingen fortsätta att ta på dig offerkoftan eller höja dig själv till den attraktiva femtedelen män. Valet är ditt!


Länk till originalartikeln på Frihetsynytt:
https://frihetsnytt.se/ar-du-en-oattraktiv-och-osund-soffpotatis/

En värld beståendes av självskapta offer

Efter att ha sett en Youtube-film av en ganska känd profil nyligen så slog det mig att de flesta män som vaknat upp till verkligheten bakom dejtingscenen tenderar att lägga sig ned och bara ge upp. Inte bara när det gäller dejtingscenen utan även sig själva och sin potential. Det må stämma att många av dagens unga kvinnor har höga förväntningar, långa kravlistor på män och saknar flertalet typiskt kvinnliga egenskaper som män värdesätter. Omvänt saknar idag många av männen de typiskt maskulina egenskaper som kvinnor värdesätter, samtidigt som de förväntar sig att bli älskade ”precis som de är”. Att det till stor del ser ut som det gör beror på att männen blivit alltför veka, tillåtande och feminiserade, flyr från verkligheten (in i mobilen) och gör sig själva till offer. Kolla bara runtomkring dig: Hur stor andel av männen idag kan sätta gränser, ser ut att vara vid god hälsa och går med en god, självsäker hållning till exempel?

Män som inte har några ambitioner, driver sig själva framåt eller lyfter ett finger för att bli större, bättre och starkare än igår finns det ett överflöd av idag. Många av dem förmår inte ens ta hand om så basala saker som sin egen hälsa och hygien eller att ta sig fram för egen maskin. Istället far de fram likt lönnfeta zombies på elsparkcyklar med tomma, intetsägande blickar.

Sedan undrar de varför inte damerna bara kan gilla dem precis som den han är, trots ölkaggen, den dåliga hygienen och noll ambitioner att bli något större och bättre. Vill man ha villkorslös kärlek så söker man sig antingen till närmaste familjen eller skaffar sig en hund eller annat husdjur. Även ifall verkliga offer kan få viss sympati av omgivningen så gillar garanterat ingen självskapta offer (utom möjligen vår mainstream-media), varken kvinnor eller andra män.

Lockelsen sitter långt ner i genetiken

Som man kan du ärligt talat inte förvänta dig att en ung, vacker kvinna i sina fertila år kommer att finna dig attraktiv och önskvärd ifall du är ovårdad, överviktig, klen, omger dig med skräpmänniskor och missköter din ekonomi. Sådana yttre och inte drag signalerar dels dåliga odds till friska, livskraftiga barn men även till en hyfsad framtid för barnen. Precis som att en normal man inte skulle lägga sina resurser på att försörja en labil kvinna med missbruksproblem och ett mörkt förflutet så skulle inte heller en normal kvinna riskera att bli gravid med en fysiskt svag man som inte kan försörja familjen och riskerar att dra sin kos när barnet är fött.

Som man kan du därmed inte förvänta dig att bara bli älskad för den du är, undantaget närmaste familjen och dina husdjur. Dessa kan fylla en utmärkt funktion som stöd i tider av svårigheter som du kanske inte haft någon större kontroll över. På så sätt kan villkorslös kärlek i lagom doser, vid rätt tillfällen, vara en välbehövlig pelare att luta sig emot. Det är dessvärre inget som du kan överleva särskilt länge på i den verkliga världen.

Läs även min tidigare artikel om hur du använder din pendlartid effektivt (och gör den till guldtid):
https://vinnarskolan.se/artiklar/gor-pendlandet-till-effektiv-guldtid/

Du är inte alltid ’bra som du är

När det gäller relationer med andra och i synnerhet det motsatta könet får du kallt räkna med att bli mer älskad och omtyckt för de värden du skapar och bidrar med som man. Värden som mestadels inbegriper förvärvandet av resurser (pengar, kunskap, färdigheter), försvar av hem och familj (våldspotential, hälsa och fysik) och gemenskapen med andra framgångsrika män (status och synergieffekter). Istället för att ta på dig offerkoftan måste du som man fråga dig följande först?

-Är du i god fysisk hälsa och kan försvara hemmet och familjen vid ett angrepp?
-Har du förvärvat pengar och/eller speciella kunskaper och färdigheter som garanterar (eller åtminstone underlättar) framtida försörjning?
-Umgås du med andra framgångsrika, drivna män eller umgås du med ett gäng dagdrivare som slösar bort sin tid på diverse värdsliga nöjen?

Ifall svaret är nej på samtliga frågor får du tyvärr räkna med att de flesta kvinnor inte kommer att finna dig särskilt attraktiv eller åtråvärd, vilket är helt naturligt. Att bli gravid är och har alltid varit förenat med stora risker, varför kvinnor måste vara ganska petiga med männen de väljer.
Som man kan du välja att antingen ta på dig offerkoftan och fortsätta leva ditt nuvarande liv där dina framgångar på dejtingmarknaden definitivt kommer att utebli. Eller så inser du att du själv är orsaken till avsaknaden av framgångar och gör något åt det så att du med tiden själv kan tillhöra toppskiktet av män.  

Men hur går man tillväga för att på sikt tillhöra denna attraktiva femtedel av män?

Läs här om du vill tillhöra de
åtråvärda 20 procenten

Det fina i kråksången med att vara man är att du alltid kan skapa dig själv högre värden så att du på sikt får större frihet och urval i ditt liv. Med andra ord, är du i dagsläget en väldigt oattraktiv man så är det aldrig något som är satt i sten. Så länge du inte kastar in handduken är det faktiskt en utveckling som du har förmågan att vända. Det är aldrig försent och frågan är bara vad du själv vill ha ut av återstoden av ditt liv? Vill du ha mer av samma vara eller något helt nytt som du själv har skapat genom blod, svett och tårar och som ger dig betydligt fler valmöjligheter (i synnerhet på dejtingmarknaden)?

Väljer du det senare så är följande steg en bra början ifall du i framtiden vill sälla dig till den attraktivaste femtedelen av män:

1. Få koll på privatekonomin

Det här är en viktig punkt eftersom en havererad privatekonomi begränsar stora delar av ditt liv på många sätt.  Ifall du är en sådan som har dålig koll på din privatekonomi och trots en hyfsad lön, lever ur hand i mun, så handlar det först och främst om att göra upp en budget och se vart pengarna tar vägen. När du gjort detta och får några slantar över så är nästa steg att investera dem klokt så att du i framtiden kan inbringa passiva sidoinkomster. Ju tidigare du börjar desto bättre eftersom dessa ökningar tenderar att ske exponentiellt. Pengar kanske inte är allt men de underlättar ditt liv på väldigt många sätt för när du har gott om dem, så har du färre bekymmer i ditt liv.

2.Ta kontrollen över din
hälsa och fysik

Det här är den kanske viktigaste punkten av alla eftersom du inte kan göra någonting ifall du inte har hälsan. Detta är någonting som alltför många män börjar inse senare i livet när det blivit allt svårare att återfå den hälsa man en gång hade. Ifall du i dagsläget är i bedrövlig form och väger ett antal kilo för mycket, så gör du bäst i att prioritera motion, träning och sundare matvanor. En bra start är att börja träna regelbundet, undvika skräpmat och dryck och inte äta oftare än vad du behöver (periodisk fasta är att rekommendera). I takt med att din fysik och hälsa blir bättre kommer du dels att ha betydligt mer energi men även dra till dig fler bra människor i ditt liv. Det må låta ytligt men ditt yttre signalerar faktiskt en hel del, på gott och ont.

3. God hygien borde inte
ens behöva nämnas..

Det här borde vara det absolut enklaste för alla män att klara av men ändå verkar det svårt för många. Det finns inga ursäkter till dålig hygien förutom lathet, för vi har alla tid att lägga ungefär en halvtimma per dag åt detta, plus tvätt av kläder 2-4 gånger per månad. Det är inte svårare än att du behöver duscha dagligen, borsta tänderna ordentligt minst två gånger per dag, kamma dig, raka dig och ha på dig rena, schysta kläder. På tal om det sistnämnda…

4. Se över din garderob

Det här säger jag inte för att låta snobbig eller elitistisk, men att alltid gå omkring i bekväma kläder kommer att göra ditt liv obekvämt på många sätt. Att alltid gå omkring i säckiga jeans, baseballkeps, gympadojor och en stentvättad T-shirt kanske är bekvämt, men det utstrålar samtidigt nonchalans och en avsaknad av ambition. Så länge det inte är oömma arbetskläder vi pratar om så finns det ingen ursäkt för en vuxen man att gå omkring klädd som en åttaårig pojke. Då kan han heller inte förvänta sig att bli behandlad som en vuxen man.
Läs gärna min tidigare artikel ”Kläderna gör mannen” för lite mer råd och tips eller besök hemsidan ”Art of manliness” för riktigt bra och detaljerade råd.

5. Har du rätt umgängeskrets?

Vill du bli en attraktiv, framgångsrik man behöver du umgås med andra framgångsrika män – så enkelt är det. Detta eftersom du blir summan av de fem personer som du umgås mest med. Består din nuvarande närmsta krets av raka motsatsen, alltså män som fördriver tiden, konsumerar skräp och sällan har några ambitioner, så kommer du snart att behöva leta efter nya bekantskaper ifall du vill ta ditt liv till nästa nivå. Att gå med i intresseföreningar, olika mansgrupper med framgångsrika män, eller fora på nätet är en bra början ifall du vill komma i kontakt med likasinnade.
Just här är ensam dessvärre inte alltid stark.

Till syvende och sist är det endast du som dikterar hur du ska leva ditt liv. Du kan välja att antingen leva som du alltid har gjort och därmed stå kvar och stampa på stället. Eller så kan du vända på det genom driv, ambition och hårt, gediget arbete över tid. Valet och ansvaret är som vanligt ditt!

Alexander Söderberg (f d analytisk kemist och elitidrottsman)

Dela visdomen!

Se även: