Vikten av att vårda sina relationer och att laga efter läge

I denna kaféfilm så tar Alexander & Lennart upp två saker som de förvisso har tagit upp förut i ett längre avsnitt, fast denna gång i mer kompakt form. Dvs värdet av att vårda sina relationer samt att kunna kära sig gilla läget (hur jobbigt de än må vara). Två ämnen som aldrig blir gamla och som blivit än mer aktuella sen sist då samhället splittrats alltmer och polariseringen ökat i kölvattnet av Covid-pandemin.
Med tanke på hur snabbt allting dessutom kan ändra sig från en dag till en annan så blir det dessutom allt viktigare att lära sig laga efter läge, dvs att lära sig gilla läget.

För att kunna bli framgångsrik i sitt liv gäller det som sagt att inte bara kunna vårda de relationer man har (samt att kunna begränsa eller avsluta de destruktiva) då det faktiskt är det enda man har kvar ifall man har förlorat allting. Det gäller att också kunna anpassa sig efter läget i en snabbt föränderlig tid då det inte bara skänker en ett större lugn men även ger en ett stort försprång gentemot de som ältar omständigheterna.
Hur man blir lite bättre på dessa två är något som de försöker förmedla till tittarna i detta avsnitt.

Kort om Lennart & Alexander
Lennart har en gedigen meritlista som framförallt föreläsare, författare, relationscoach, programledare och expert inom ledarskap och säkerhet. Han har arbetat nästan tre decennier inom både polisen och säkerhetsbranschen och har därför stor personlig erfarenhet av civilkurage. Numera är han framförallt känd som föreläsare och samhällsdebattör hos SwebbTV.

Alexander är för övrigt en f d analytisk kemist och elitidrottare som sade upp sig från sin femåriga tjänst på ett större LifeScience-företag för att istället påbörja diverse projekt inom personlig utveckling där Vinnarskolan var ett av dem. Läs gärna mer om Vinnarskolan nedan eller på hemsidan (vinnarskolan.se)

Kort om Vinnarskolan
Syftet med Vinnarskolan är att ge folk de verktyg som behövs för att kunna bli sina bästa versioner, något som inte är helt lätt i dagens värld där störningsmomenten och de kortsiktiga belöningarna är fler än någonsin. Alexander menar dock att det är fullt möjligt att övervinna dessa hinder som står i vägen för ett framgångsrikt liv och att vägen dit går genom att bit för bit ändra sina vanor. Det är det som alla former av personlig utveckling bygger på.

Vinnarskolans vision är därför att ge folk utomordentliga verktyg till självförbättring så att de med tiden kan formas till de bättre människor som bygger morgondagens samhälle. För varje samhälle är en spegelbild av alla de människor som utgör det och vill vi ha ett bättre och livskraftigare samhälle så måste individerna som utgör det bli bättre människor.

Besök därför gärna hemsidan ”vinnarskolan.se” där jag löpande kommer att lägga ut poddar, filmer och artiklar som berör det mesta inom personlig utveckling. Helt gratis dessutom!

Gillar du Vinnarskolan och det jag gör?
Donera då gärna en slant till antingen
Swish: 1236397772
eller
Bankgiro: 5188-3304

Ditt stöd betyder oerhört mycket för mitt fortsatta arbete i att driva, utveckla och förbättra Vinnarskolan.
Stort tack för din gåva!

Alexander Söderberg
/Ordf Vinnarskolan

Dela visdomen!

Se även: