Var tacksam över att ha kroppen och hälsan i behåll!

Här är länken till arrangörens bilder från maratonloppet i tyska Füssen (klicka på ’Impressionen:’ i nedre vänstra hörnet):
rel=”nofollow”>https://www.laufwochenende-fuessen.de/koenigsschloesser-marathon/ausschreibung.html

Jag pratar lite kort om sitt senaste maratonlopp som han nyligen sprang nere i Tyskland, eller snarare om insikten som sjönk in lite starkare än vanligt några timmar efteråt. När man har genomfört ett maratonlopp är man oftast ganska öm och stel i kroppen timmarna och dygnen efteråt, varför det är lätt hänt att beklaga sig över dessa krämpor. Dock bör man inte klaga över dem alls, för sålänge man är hel och frisk nog att kunna genomföra ett maratonlopp så ska man istället vara tacksam över att kroppen och hälsan är i såpass bra skick.

Detta var en tanke som slog honom och blev en väckarklocka under restaurangbesöket timmarna efter då han vid bordet framför såg en nästan helförlamad tysk man i permobil. Tanken hade förvisso funnits där innan men inte berört en lika djupt som när man i verkligheten får se hur illa ställt det kan vara hos ens medmänniskor.
Utan hälsan kan du faktiskt inte göra särskilt mycket så var därför tacksam för den hälsa och den kropp du har!

Kort om VInnarskolan
Syftet med Vinnarskolan är att ge folk de verktyg som behövs för att kunna bli sina bästa versioner, något som inte är helt lätt i dagens värld där störningsmomenten och de kortsiktiga belöningarna är fler än någonsin. Alexander menar dock att det är fullt möjligt att övervinna dessa hinder som står i vägen för ett framgångsrikt liv och att vägen dit går genom att bit för bit ändra sina vanor. Det är det som alla former av personlig utveckling bygger på.

Vinnarskolans vision är därför att ge folk utomordentliga verktyg till självförbättring så att de med tiden kan formas till de bättre människor som bygger morgondagens samhälle. För varje samhälle är en spegelbild av alla de människor som utgör det och vill vi ha ett bättre och livskraftigare samhälle så måste individerna som utgör det bli bättre människor.

Besök därför gärna hemsidan ”vinnarskolan.se” där jag löpande kommer att lägga ut poddar, filmer och artiklar som berör det mesta inom personlig utveckling. Helt gratis dessutom!

Gillar du Vinnarskolan och det jag gör?
Donera då gärna en slant till antingen Swish: 1236397772
eller Bankgiro: 5188-3304

Ditt stöd betyder oerhört mycket för mitt fortsatta arbete i att driva, utveckla och förbättra Vinnarskolan.
Stort tack för din gåva!

Alexander Söderberg
Ordf Vinnarskolan

Dela visdomen!

Se även: