Valspecial 2022 – Så genomskådar du flosklerna och valfläsken

Även ifall mina filmer inte är tänkta att vara särskilt politiska så kan man ändå inte undgå att det snart är val och politiken påverkar ju faktiskt våra liv på många sätt, oavsett vilka som styr. Dock är det viktigt att kunna se spelet bakom den putsade fasaden och de återkommande floskler som etablerade politiker gärna slänger sig med i diverse valfläsk.

Det är först när du ser spelet bakom fasaden och genomskådar flosklerna som du triggas att göra något åt rådande ordning.
Vare sig det är att ta bladet från munnen, skriva insändare, bilda opinion, bli politiskt aktiv eller att arbeta metapolitiskt så är det befriande att göra något konkret som är i linje med ens uppfattningar.

Det är just när man handlar och gör något som man börjar känna verklig tillfredsställelse och gott samvete. Dels för att man åtminstone försökt bidraga till något bättre för kommande generationer men framförallt för att man inspirerar andra till att sluta vara rädda och istället göra sina röster hörda.
Men hur genomskådar man flosklerna från första början och kan verkligen etablerade politiker leva med sig själva med tanke på hur mycket de snackar och hur lite de faktiskt utför?

Kort om Lennart & Alexander
Lennart har en gedigen meritlista som framförallt föreläsare, författare, relationscoach, programledare och expert inom ledarskap och säkerhet. Han har arbetat nästan tre decennier inom både polisen och säkerhetsbranschen och har därför stor personlig erfarenhet av civilkurage. Numera är han framförallt känd som föreläsare och samhällsdebattör hos SwebbTV.

Alexander är en f d analytisk kemist och elitidrottare som sade upp sig från sin femåriga tjänst på ett större LifeScience-företag för att istället påbörja diverse projekt inom personlig utveckling där Vinnarskolan var ett av dem. Detta samtidigt som han tränar på inför Maraton och andra långlopp så gott det går. Hans många erfarenheter från idrotten, de olika arbetsplatserna, resorna och åren på främmande orter är något som format hans liv till stora delar och som han gärna använder som inspirationskälla till sitt material.

Läs gärna mer om Vinnarskolan nedan eller på hemsidan (vinnarskolan.se)

Kort om Vinnarskolan
Syftet med Vinnarskolan är att ge folk de verktyg som behövs för att kunna bli sina bästa versioner, något som inte är helt lätt i dagens värld där störningsmomenten och de kortsiktiga belöningarna är fler än någonsin. Alexander menar dock att det är fullt möjligt att övervinna dessa hinder som står i vägen för ett framgångsrikt liv och att vägen dit går genom att bit för bit ändra sina vanor. Det är det som alla former av personlig utveckling bygger på.

Vinnarskolans vision är därför att ge folk utomordentliga verktyg till självförbättring så att de med tiden kan formas till de bättre människor som bygger morgondagens samhälle. För varje samhälle är en spegelbild av alla de människor som utgör det och vill vi ha ett bättre och livskraftigare samhälle så måste individerna som utgör det bli bättre människor.

Besök därför gärna hemsidan ”vinnarskolan.se” där jag löpande kommer att lägga ut poddar, filmer och artiklar som berör det mesta inom personlig utveckling. Helt gratis dessutom!

Gillar du Vinnarskolan och det jag gör?
Donera då gärna en slant till antingen

Swish: 1236397772
eller Bankgiro: 5188-3304

Ditt stöd betyder oerhört mycket för mitt fortsatta arbete i att driva, utveckla och förbättra Vinnarskolan.
Stort tack för din gåva!

Alexander Söderberg
Ordf Vinnarskolan

Dela visdomen!

Se även: