Vad är NNR och vilken påverkan har de? (Del 1 av 2)

Länk till 2023 års upplaga av NNR:
https://pub.norden.org/nord2023-003/

Länk till min artikel på Frihetsnytt:
https://frihetsnytt.se/nya-naringsrekommendationerna-stora-delar-nonsens/

En del i att kunna bli din bästa version är att äta mat som när dig och ger dig energi, livslust och livskraft. Därför tycker jag att det här med kost och näring kan vara viktigt att ta upp, i synnerhet i dessa tider när stora delar av befolkningen är mer eller mindre utelämnade till den information som myndigheterna ger dem.

De flesta av er har säkert inte hört talas om de Nordiska näringsrekommendationerna (NNR) och därmed kanske man förkastar det som något oviktigt och ointressant. Dock har dessa en stor påverkan på de nationella kostråd som tillkommer och framförallt den mat som tillagas och serveras på samtliga offentliga inrättningar.

I denna första del kommer jag därför att gå igenom vad NNR är för något, hur de tas fram och vilken inverkan den har på den mat som serveras på offentliga inrättningar.

Kort om Vinnarskolan
Syftet med Vinnarskolan är att ge folk de verktyg som behövs för att kunna bli sina bästa versioner, något som inte är helt lätt i dagens värld där störningsmomenten och de kortsiktiga belöningarna är fler än någonsin. Alexander menar dock att det är fullt möjligt att övervinna dessa hinder som står i vägen för ett framgångsrikt liv och att vägen dit går genom att bit för bit ändra sina vanor. Det är det som alla former av personlig utveckling bygger på.

Vinnarskolans vision är därför att ge folk utomordentliga verktyg till självförbättring så att de med tiden kan formas till de bättre människor som bygger morgondagens samhälle. För varje samhälle är en spegelbild av alla de människor som utgör det och vill vi ha ett bättre och livskraftigare samhälle så måste individerna som utgör det bli bättre människor.

Besök därför gärna hemsidan ”vinnarskolan.se” där jag löpande kommer att lägga ut poddar, filmer och artiklar som berör det mesta inom personlig utveckling. Helt gratis dessutom!

Gillar du Vinnarskolan och det jag gör?
Donera då gärna en slant till antingen
Swish: 1236397772
eller
Bankgiro: 5188-3304

Ditt stöd betyder oerhört mycket för mitt fortsatta arbete i att driva, utveckla och förbättra Vinnarskolan.
Stort tack för din gåva!

Alexander Söderberg
Ordf Vinnarskolan

Dela visdomen!

Se även: