Vad är framgång? – Något enkelt och samtidigt svårt att definiera

Jag har tillsammans med bl a Lennart Matikainen spelat in några filmer under det gångna året där de pratat om framgång och framgångsfaktorer. Dock har inte begreppet definierats särskilt klart och tydligt och försöker i denna film därför att göra det. Framgång är ju ett begrepp som är både enkelt men samtidigt lite klurigt att definiera. Detta eftersom framgång kan betyda olika saker beroende på vem man frågar. Helt enkelt för att vi alla är olika och har olika behov, intressen, mål och syften med våra liv.

Dock finns det några ganska enkla och tydliga definitioner på framgång och känner man bara till en utav dem så framstår det hela som betydligt mindre knepigt. I synnerhet ifall man känner till att det dessutom finns två olika sorters framgång, s k ’yttre’ och ’inre’ framgång, där man kan behöva bådadera för att bli framgångsrik i sitt eget liv. Även detta försöker jag att beröra, samt att på slutet ge några tips på vad man själv kan göra för att åtminstone påbörja sin personliga framgångsresa.
Viktigt är dock (som en lyssnare påpekade) att inte jämföra sin egen framgång med andras utan endast med en själv. M a o, där man själv stod igår och hur långt man har kommit hittills.

Länkar till hemsidorna från vilka Alexander hämtade lite info och inspiration till denna film:
https://enbrablogg.se/vad-ar-framgang-egentligen/
https://www.framgangspillret.com/blogg/vad-är-framgång/
https://www.dagensps.se/nyheter/vad-ar-egentligen-framgang-for-dig/

Kort om Alexander
Alexander är en f d analytisk kemist och elitidrottare som sade upp sig från sin femåriga tjänst på ett större LifeScience-företag för att istället påbörja diverse projekt inom personlig utveckling där Vinnarskolan var ett av dem. Detta samtidigt som han tränar på inför Maraton och andra långlopp så gott det går.
Läs gärna mer om Vinnarskolan nedan eller på hemsidan (vinnarskolan.se)

Kort om Vinnarskolan
Syftet med Vinnarskolan är att ge folk de verktyg som behövs för att kunna bli sina bästa versioner, något som inte är helt lätt i dagens värld där störningsmomenten och de kortsiktiga belöningarna är fler än någonsin. Alexander menar dock att det är fullt möjligt att övervinna dessa hinder som står i vägen för ett framgångsrikt liv och att vägen dit går genom att bit för bit ändra sina vanor. Det är det som alla former av personlig utveckling bygger på.

Vinnarskolans vision är därför att ge folk utomordentliga verktyg till självförbättring så att de med tiden kan formas till de bättre människor som bygger morgondagens samhälle. För varje samhälle är en spegelbild av alla de människor som utgör det och vill vi ha ett bättre och livskraftigare samhälle så måste individerna som utgör det bli bättre människor.

Besök därför gärna hemsidan ”vinnarskolan.se” där jag löpande kommer att lägga ut poddar, filmer och artiklar som berör det mesta inom personlig utveckling. Helt gratis dessutom!

Gillar du Vinnarskolan och det jag gör?
Donera då gärna en slant till antingen
Swish: 1236397772
eller Bankgiro: 5188-3304

Ditt stöd betyder oerhört mycket för mitt fortsatta arbete i att driva, utveckla och förbättra Vinnarskolan.
Stort tack för din gåva!

Alexander Söderberg
Ordf Vinnarskolan

Dela visdomen!

Se även: