Utmaningar – Varför vi behöver dem i livet (Vasalopps-special)

Jag åkte den gångna helgen sitt livs första Vasalopp och passade inför loppet därför på att göra en kort film om utmaningar och varför de behövs i ens liv.
De behövs för att bl a tänja ut ens befintliga bekvämlighetszon (och därmed för att kunna växa som människa), men även för att kunna ägna sig åt saker som ger en mening och syfte i livet. För i ett liv helt utan utmaningar har du ingenting att sträva emot (eller att bemästra) och därmed förlorar mycket av livet sin mening.
Det handlar först och främst inte om att skryta eller bevisa någonting för andra utan framförallt om att bemästra ens egen inre röst som utan tvekan kan bli ens värsta fiende, ifall man inte vet hur den ska hanteras.

Kort om Alexander
Alexander är en f d analytisk kemist och elitidrottare som sade upp sig från sin femåriga tjänst på ett större LifeScience-företag för att istället påbörja diverse projekt inom personlig utveckling där Vinnarskolan var ett av dem. Idrotten är fortfarande någonting han är väldigt engagerad i och tar därför upp många exempel utifrån idrottsvärlden i sina vinnarfilmer. Läs gärna mer om Vinnarskolan nedan eller på hemsidan (vinnarskolan.se)

Kort om Vinnarskolan
Syftet med Vinnarskolan är att ge folk de verktyg som behövs för att kunna bli sina bästa versioner, något som inte är helt lätt i dagens värld där störningsmomenten och de kortsiktiga belöningarna är fler än någonsin. Alexander menar dock att det är fullt möjligt att övervinna dessa hinder som står i vägen för ett framgångsrikt liv och att vägen dit går genom att bit för bit ändra sina vanor. Det är det som alla former av personlig utveckling bygger på.

Vinnarskolans vision är därför att ge folk utomordentliga verktyg till självförbättring så att de med tiden kan formas till de bättre människor som bygger morgondagens samhälle. För varje samhälle är en spegelbild av alla de människor som utgör det och vill vi ha ett bättre och livskraftigare samhälle så måste individerna som utgör det bli bättre människor.

Besök därför gärna hemsidan ”vinnarskolan.se” där jag löpande kommer att lägga ut poddar, filmer och artiklar som berör det mesta inom personlig utveckling. Helt gratis dessutom!

Gillar du Vinnarskolan och det jag gör?
Donera då gärna en slant till antingen
Swish: 1236397772
eller
Bankgiro: 5188-3304

Ditt stöd betyder oerhört mycket för mitt fortsatta arbete i att driva, utveckla och förbättra Vinnarskolan.

Stort tack för din gåva!

Alexander Söderberg
Ordf Vinnarskolan

Dela visdomen!

Se även: