Trygghetsnarkomanin – En folksjukdom som behöver motas i grind

I detta sjätte avsnitt i programserien tar Alexander och Lennart upp ett ämne som har varit på tapeten sedan åtminstone millennieskiftet:
Det utbredda trygghetsknarkandet hos svenskarna som inte tycks veta några gränser och som på många sätt har gjort oss både svagare och sämre rustade för livets många umbäranden. För att inte tala om den psykiska ohälsa och fysiska ohälsa som följt i dess spår och som urholkat folks livskvalité.

Med allt prat om trygghet i radio- och TV-reklamer, politiska debatter och alla möjliga branscher så borde väl mer trygghet innebära ett förbättrat liv för den enskilde?
Dock verkar det som att det motsatta snarare verkar sant vilket låter paradoxalt. De mest trygghetsivrande människorna är ofta de som mår dåligt eller rentav sämst. Men varför har just svenskarna blivit världens kanske mest trygghetsknarkande folk?
Varför kan för mycket trygghet skapa lidande och misär istället för glädje och tillfredsställelse? Och vad göra för att bli kvitt den värsta trygghetsnarkomaning?
Det är några av frågorna som de försöker besvara i veckans avsnitt.

Kort om Lennart & Alexander
Lennart har en gedigen meritlista som framförallt föreläsare, författare, relationscoach, programledare och expert inom ledarskap och säkerhet. Han har arbetat nästan tre decennier inom både polisen och säkerhetsbranschen och har därför stor personlig erfarenhet av civilkurage. Numera är han framförallt känd som föreläsare och samhällsdebattör hos SwebbTV.

Alexander är för övrigt en f d analytisk kemist och elitidrottare som sade upp sig från sin femåriga tjänst på ett större LifeScience-företag för att istället påbörja diverse projekt inom personlig utveckling där Vinnarskolan var ett av dem. Läs gärna mer om Vinnarskolan nedan eller på hemsidan (vinnarskolan.se)

Kort om Vinnarskolan
Syftet med Vinnarskolan är att ge folk de verktyg som behövs för att kunna bli sina bästa versioner, något som inte är helt lätt i dagens värld där störningsmomenten och de kortsiktiga belöningarna är fler än någonsin. Alexander menar dock att det är fullt möjligt att övervinna dessa hinder som står i vägen för ett framgångsrikt liv och att vägen dit går genom att bit för bit ändra sina vanor. Det är det som alla former av personlig utveckling bygger på.

Vinnarskolans vision är därför att ge folk utomordentliga verktyg till självförbättring så att de med tiden kan formas till de bättre människor som bygger morgondagens samhälle. För varje samhälle är en spegelbild av alla de människor som utgör det och vill vi ha ett bättre och livskraftigare samhälle så måste individerna som utgör det bli bättre människor.

Besök därför gärna hemsidan ”vinnarskolan.se” där jag löpande kommer att lägga ut poddar, filmer och artiklar som berör det mesta inom personlig utveckling. Helt gratis dessutom!

Gillar du Vinnarskolan och det jag gör?
Donera då gärna en slant till antingen:
Swish: 1236397772
eller Bankgiro: 5188-3304

Ditt stöd betyder oerhört mycket för mitt fortsatta arbete i att driva, utveckla och förbättra Vinnarskolan.

Stort tack för din gåva!

Alexander Söderberg
/Ordf Vinnarskolan

Dela visdomen!

Se även: