Think & Grow Rich Del 8 av 13 (uthållighet)

I följetongens åttonde del går Alexander och Tobbe igenom den kanske mest utpräglade av framgångs-principer, nämligen uthållighet. Detta då det inte funnits någon framgångsrik person någonsin som inte behövt resa sig från diverse bakslag och motgångar på resan mot framgången. Inte bara en utan flera gånger och ofta mot mycket svåra odds där ingen trott på vare sig deras idéer eller potential att lyckas.

Olikt de andra grundprinciperna så är uthålligheten den som är kanske svårast att ersätta. Har man den inte har man gett upp i ett tidigt stadium vilket snabbt göder defaitism, lättja och dåligt självförtroende inför framtida utmaningar.
För att ta ett exempel: Grundaren av KFC (Colonel Sanders) t ex, hade försökt sälja sitt recept på friterad kyckling 1100 gånger innan han fick ett erbjudande och resten är historia. Hur många hade inte där gett upp efter endast ett dussin misslyckade försök?

Kort om Vinnarskolan
Syftet med Vinnarskolan är att ge folk de verktyg som behövs för att kunna bli sina bästa versioner, något som inte är helt lätt i dagens värld där störningsmomenten och de kortsiktiga belöningarna är fler än någonsin. Alexander menar dock att det är fullt möjligt att övervinna dessa hinder som står i vägen för ett framgångsrikt liv och att vägen dit går genom att bit för bit ändra sina vanor. Det är det som alla former av personlig utveckling bygger på.

Vinnarskolans vision är därför att ge folk utomordentliga verktyg till självförbättring så att de med tiden kan formas till de bättre människor som bygger morgondagens samhälle. För varje samhälle är en spegelbild av alla de människor som utgör det och vill vi ha ett bättre och livskraftigare samhälle så måste individerna som utgör det bli bättre människor.

Besök därför gärna hemsidan ”vinnarskolan.se” där jag löpande kommer att lägga ut poddar, filmer och artiklar som berör det mesta inom personlig utveckling. Helt gratis dessutom!

Gillar du Vinnarskolan och det jag gör?
Donera då gärna en slant till antingen
Swish: 1236397772
eller
Bankgiro: 5188-3304

Ditt stöd betyder oerhört mycket för mitt fortsatta arbete i att driva, utveckla och förbättra Vinnarskolan.
Stort tack för din gåva!

Alexander Söderberg
Ordf Vinnarskolan

Dela visdomen!

Se även: