Think & Grow Rich – Del 5 av 13 kreativ fantasi

I det femte avsnittet ur Napoleon Hill’s framgångsbibel går Alexander och Tobbe igenom den svårbegripligaste och kanske mest underskattade grundprincipen av de tretton, nämligen: kreativ fantasi eller det som på engelska kallas för ”Imagination”. Ett begrepp som för övrigt är väldigt svåröversatt till svenska och samtidigt svårt att förklara inför publik på ett enkelt och begripligt sätt.

Men vad är då kreativ fantasi och varför är det en så oerhört underskattad framgångsfaktor? Man kan säga att det är fantasin som uppstår i ditt undermedvetna och som kan frambringas under speciella förutsättningar eller sinnestillstånd, som t ex meditation eller sinnesförnimmelser (dofter, smaker, ljud, bilder). Det är fantasin som ger upphov till de där idéerna och intrycken som uppstår ur ingenstans när du är ute och promenerar eller filosoferar. Den syntetiska fantasin å andra sidan, är dess motsats, dvs den fantasi som du aktiverar/framkallar med hjälp av ditt medvetna (eller intellekt).

Är det något som alla framgångsrika personer i historien har haft gemensamt så är det den kreativa fantasin eftersom de alla har haft storslagna visioner och mål som de velat uppfylla. Något som inte hade varit möjligt i avsaknaden av en väletablerad kontakt med det undermedvetna och förståelsen av dess enorma potential. De har alla besuttit vad man skulle kunna kalla för barnasinne. Tänk bara på hur ohämmade och gränslösa drömmare de flesta barn är. Åtminstone jämfört med de flesta vuxna, vars barnasinne till största delen har blivit kväst av omgivningen.

Gillar du Vinnarskolan och det jag gör?
Donera då gärna en slant till antingen
Swish: 1236397772
eller
Bankgiro: 5188-3304

Ditt stöd betyder oerhört mycket för mitt fortsatta arbete i att driva, utveckla och förbättra Vinnarskolan.
Stort tack för din gåva!

Alexander Söderberg
Ordf Vinnarskolan

Dela visdomen!

Se även: