Think & Grow Rich Del 2 av 13 (Tron)

I denna följetångs andra del går Alexander och Tobbe igenom den andra grundprincipen av tretton ur Napoleon Hill’s bästsäljare ”Think and Grow rich” som är ’tron’.
Vad innebär egentligen tro och vad är det som skiljer en stark tro från en svag?
Det kanske är så att en stark tro är mer av en stark känsla som behöver kompletteras av ett starkt begär och visioner. En känsla av att det är möjligt och att man delvis (mentalt åtminstone) redan befinner sig där.

Varför är den starka tron så nödvändig ifall man vill bli framgångsrik? Borde det inte räcka med ett väldigt starkt begär kombinerat med lite handlingskraft?
Det finns många exempel där en stark tro hos en (eller ett fåtal) individ(er) är det som har tänt gnistan hos miljontals anhängare och fått till skott stora förändringar. Det kanske är just den som behövs ifall man inte bara vill se utan även vara med och skapa en betydande förändring i samhället.

Kort om Vinnarskolan
Syftet med Vinnarskolan är att ge folk de verktyg som behövs för att kunna bli sina bästa versioner, något som inte är helt lätt i dagens värld där störningsmomenten och de kortsiktiga belöningarna är fler än någonsin. Alexander menar dock att det är fullt möjligt att övervinna dessa hinder som står i vägen för ett framgångsrikt liv och att vägen dit går genom att bit för bit ändra sina vanor. Det är det som alla former av personlig utveckling bygger på.

Vinnarskolans vision är därför att ge folk utomordentliga verktyg till självförbättring så att de med tiden kan formas till de bättre människor som bygger morgondagens samhälle. För varje samhälle är en spegelbild av alla de människor som utgör det och vill vi ha ett bättre och livskraftigare samhälle så måste individerna som utgör det bli bättre människor.

Besök därför gärna hemsidan ”vinnarskolan.se” där jag löpande kommer att lägga ut poddar, filmer och artiklar som berör det mesta inom personlig utveckling. Helt gratis dessutom!

Gillar du Vinnarskolan och det jag gör?
Donera då gärna en slant till antingen
Swish: 1236397772
eller
Bankgiro: 5188-3304

Ditt stöd betyder oerhört mycket för mitt fortsatta arbete i att driva, utveckla och förbättra Vinnarskolan.
Stort tack för din gåva!

Alexander Söderberg
Ordf Vinnarskolan

Dela visdomen!

Se även: