Sven Yrvind – En karaktär och vinnarskalle 23 mars 2023

Ensamseglaren, båtbyggaren och havsfilosofen Sven Yrvind är en man som är värd att uppmärksammas på många sätt. I över 60 år har han byggt sina egna båtar som tagit honom över världshaven och än mer anmärkningsvärt är att han har seglat dem helt själv.

Trots sin ålder på 84 år har han både energi och mod nog att ge sig ut på ännu en solo-seglats mot Nya Zealand, något som han siktar på att genomföra efter två tidigare avbrutna försök. Det om något, kräver en riktig vinnarskalle. Han uppmärksammas därför i dokumentärfilmen ”Havsfilosofen” som finns att se på bland annat Viaplay.

Nedan är en länk till trailern och nyhetsinslagen med Sven Yrvind, samt min nyhetsartikel om honom.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/ny-dokumentar-om-ensamseglaren-sven-yrvind-i-vastervik
https://www.youtube.com/watch?v=E8ggewBMdfo
https://www.youtube.com/watch?v=w4v9pV4_YaU&t=326s
https://frihetsnytt.se/83-aring-trotsar-varldshaven/

Kort om Vinnarskolan
Syftet med Vinnarskolan är att ge folk de verktyg som behövs för att kunna bli sina bästa versioner, något som inte är helt lätt i dagens värld där störningsmomenten och de kortsiktiga belöningarna är fler än någonsin. Alexander menar dock att det är fullt möjligt att övervinna dessa hinder som står i vägen för ett framgångsrikt liv och att vägen dit går genom att bit för bit ändra sina vanor. Det är det som alla former av personlig utveckling bygger på.

Vinnarskolans vision är därför att ge folk utomordentliga verktyg till självförbättring så att de med tiden kan formas till de bättre människor som bygger morgondagens samhälle. För varje samhälle är en spegelbild av alla de människor som utgör det och vill vi ha ett bättre och livskraftigare samhälle så måste individerna som utgör det bli bättre människor.

Besök därför gärna hemsidan ”vinnarskolan.se” där jag löpande kommer att lägga ut poddar, filmer och artiklar som berör det mesta inom personlig utveckling. Helt gratis dessutom!

Gillar du Vinnarskolan och det jag gör?
Donera då gärna en slant till antingen
Swish: 1236397772
eller
Bankgiro: 5188-3304

Ditt stöd betyder oerhört mycket för mitt fortsatta arbete i att driva, utveckla och förbättra Vinnarskolan.
Stort tack för din gåva!

Alexander Söderberg
Ordf Vinnarskolan

Dela visdomen!

Se även: