Semestern bör inte handla om prestige & status

Nu när semestertiderna närmar sig (eller redan har börjat) bör man ge sig själv lite tid till avkoppling och reflektion efter det senaste arbetsåret. Det behöver varken vara märkvärdigt eller inkludera exotiska resmål. Vårt avlånga land och Norden har ju bara det hur mycket vackert och häftigt som helst att erbjuda.

För vissa verkar det dock vara en sorts statustävling i att ha besökt de mest exotiska och flashiga resmålen med allt vad det innebär. Inte nog med att det innebär en stress för en själv och ens närmaste. Det kostar även på och mycket fokus hamnar på ytan och fasaden istället för umgänget och gemenskapen.

Allt för att imponera på folk som sällan visar sig vara ens riktiga vänner. Hur många av dem skulle förbli i bekantskapskretsen ifall man t ex blev pank eller ändrade på livsstilen över en natt?

Kort om Vinnarskolan
Syftet med Vinnarskolan är att ge folk de verktyg som behövs för att kunna bli sina bästa versioner, något som inte är helt lätt i dagens värld där störningsmomenten och de kortsiktiga belöningarna är fler än någonsin. Alexander menar dock att det är fullt möjligt att övervinna dessa hinder som står i vägen för ett framgångsrikt liv och att vägen dit går genom att bit för bit ändra sina vanor. Det är det som alla former av personlig utveckling bygger på.

Vinnarskolans vision är därför att ge folk utomordentliga verktyg till självförbättring så att de med tiden kan formas till de bättre människor som bygger morgondagens samhälle. För varje samhälle är en spegelbild av alla de människor som utgör det och vill vi ha ett bättre och livskraftigare samhälle så måste individerna som utgör det bli bättre människor.

Besök därför gärna hemsidan ”vinnarskolan.se” där jag löpande kommer att lägga ut poddar, filmer och artiklar som berör det mesta inom personlig utveckling. Helt gratis dessutom!

Gillar du Vinnarskolan och det jag gör?
Donera då gärna en slant till antingen
Swish: 1236397772
eller
Bankgiro: 5188-3304

Ditt stöd betyder oerhört mycket för mitt fortsatta arbete i att driva, utveckla och förbättra Vinnarskolan.
Stort tack för din gåva!

Alexander Söderberg
Ordf Vinnarskolan

Dela visdomen!

Se även: