Så hanterar man förlorarna (dvs belackarna) – SKF (avsnitt nr. 5)

Alexander & Lennart går i denna vinnarfilm igenom ett ämne som Alexander & Tobbe gått igenom några gånger i sina Vinnarpoddar men som är ack så viktigt ifall man vill nå framgång i sitt liv, oavsett vilket område man pratar om eller vilket livsstadium man befinner sig i:
Nämligen, hur man hanterar förlorarna eller m a o, de bittra belackare som inte gläds åt dina framgångar utan istället gör allt för att trycka ned dig genom att förminska, förlöjliga, smutskasta eller nonchalera dig. Något som i Jantelagens Sverige dessvärre är väldigt vanligt.

Dessa typer har ofta stora mindervärdeskomplex men är i Sverige sällan så öppna och konfliktbenägna att de direkt spyr sin galla över dig. Hellre projicerar de sin avundsjuka på ett subtilt sätt genom att t ex antingen ignorera en, bete sig passiv-aggressivt eller säga nedsättande saker om en (eller ens framgångar).
Men hur hanterar man då dessa belackare så att de inte stjäl för mycket av ens dyrbara tid, energi och framförallt livsglädje? Och vad gör man ifall man har dessa energitjuvar i ens närmaste familj eller vänkrets?
Det är några av huvudfrågorna som de försöker besvara i detta femte avsnitt.

Kort om Lennart & Alexander
Lennart Matikainen har en gedigen meritlista som framförallt föreläsare, författare, relationscoach, programledare och expert inom ledarskap och säkerhet. Han har arbetat nästan tre decennier inom både polisen och säkerhetsbranschen och har därför stor personlig erfarenhet av civilkurage. Numera är han framförallt känd som föreläsare och samhällsdebattör hos SwebbTV.

Alexander Söderberg är en f d analytisk kemist och elitidrottare som sade upp sig från sin femåriga tjänst på ett större LifeScience-företag för att istället påbörja diverse projekt inom personlig utveckling där Vinnarskolan var ett av dem. För honom är inte framgången allt, utan snarare resan dit och lärdomarna man erhållit under resans gång.
Läs gärna mer om Vinnarskolan nedan eller på hemsidan (vinnarskolan.se)

Kort om Vinnarskolan
Syftet med Vinnarskolan är att ge folk de verktyg som behövs för att kunna bli sina bästa versioner, något som inte är helt lätt i dagens värld där störningsmomenten och de kortsiktiga belöningarna är fler än någonsin. Alexander menar dock att det är fullt möjligt att övervinna dessa hinder som står i vägen för ett framgångsrikt liv och att vägen dit går genom att bit för bit ändra sina vanor. Det är det som alla former av personlig utveckling bygger på.

Vinnarskolans vision är därför att ge folk utomordentliga verktyg till självförbättring så att de med tiden kan formas till de bättre människor som bygger morgondagens samhälle. För varje samhälle är en spegelbild av alla de människor som utgör det och vill vi ha ett bättre och livskraftigare samhälle så måste individerna som utgör det bli bättre människor.

Besök därför gärna hemsidan ”vinnarskolan.se” där jag löpande kommer att lägga ut poddar, filmer och artiklar som berör det mesta inom personlig utveckling. Helt gratis dessutom!
https://vinnarskolan.se

Vinnarpodden hittar du för övrigt på Spreaker under följande länk:
https://www.spreaker.com/show/vinnarpodden_2

Gillar du Vinnarskolan och det jag gör?
Donera då gärna en slant till antingen Swish: 1236397772
eller Bankgiro: 5188-3304

Ditt stöd betyder oerhört mycket för mitt fortsatta arbete i att driva, utveckla och förbättra Vinnarskolan.
Stort tack för din gåva!

Alexander Söderberg
Ordf Vinnarskolan

Dela visdomen!

Se även: