Resiliens – En huvudkomponent i vinnarskallen

En utpräglad egenskap i Vinnarskallen som får oförtjänt lite uppmärksamhet med tanke på hur avgörande den är, är s k resiliens, från engelskans ’resilience’. Det benämns även som elasticitet eller motståndskraft på svenska och är kort och gott förmågan att stå emot och klara av förändringar (i synnerhet hastiga och omvälvande förändringar), samt att återhämta sig och vidareutvecklas.

För att bli en vinnarskalle är det A och O att kunna studsa tillbaka från svåra motgångar och nederlag där man lär sig från misstagen, använder motgångarna som bränsle och istället fäster blicken framåt. Till dags dato känner undertecknad inte till en enda vinnarskalle som inte besuttit denna egenskap, oavsett bransch, ålder eller antalet tidigare misslyckanden.
Allting handlar trots allt om hur man tar misslyckandet (dvs ser på det) snarare än dess omfattning och konsekvenser.

Länk till Spreaker och Vinnarpodden:
https://www.spreaker.com/user/15108394/vinnarpodden-20220215-redigerad

Kort om Alexander
Alexander är en f d analytisk kemist och elitidrottare som under 2019 sade upp sig från sin femåriga tjänst på ett större LifeScience-företag för att istället påbörja och förverkliga diverse projekt inom personlig utveckling. Vinnarskolan var ett av dessa projekt där en del av dess material går att finna här, på Youtubekanalen med samma namn. Målsättningen har alltid varit att kunna ge så många

Läs gärna mer om Vinnarskolan nedan eller på hemsidan (vinnarskolan.se)

Kort om Vinnarskolan
Syftet med Vinnarskolan är att ge folk de verktyg som behövs för att kunna bli sina bästa versioner, något som inte är helt lätt i dagens värld där störningsmomenten och de kortsiktiga belöningarna är fler än någonsin. Alexander menar dock att det är fullt möjligt att övervinna dessa hinder som står i vägen för ett framgångsrikt liv och att vägen dit går genom att bit för bit ändra sina vanor. Det är det som alla former av personlig utveckling bygger på.
Den bistra sanningen är att man antingen utvecklas (dvs går framåt) eller går bakåt och Vinnarskolan riktar sig därför till alla de som vill röra sig framåt och bli det bästa av sig själva.

Vinnarskolans vision är därför att ge folk användbara verktyg till självförbättring så att de med tiden kan formas till de bättre människor som bygger morgondagens samhälle. För varje samhälle är en spegelbild av alla de människor som utgör det och vill vi ha ett bättre och livskraftigare samhälle så måste individerna som utgör det bli bättre människor.

Besök därför gärna hemsidan ”vinnarskolan.se” där jag löpande kommer att lägga ut poddar, filmer och artiklar som berör det mesta inom personlig utveckling. Helt gratis dessutom!

Gillar du Vinnarskolan och det jag gör?
Donera då gärna en slant till antingen:
Swish 1236397772
eller
Bankgiro: 5188-3304

Ditt stöd betyder oerhört mycket för mitt fortsatta arbete i att driva, utveckla och förbättra Vinnarskolan. Alla bidrag (stora som små) är därför varmt uppskattade:

Stort tack för din gåva!

Alexander Söderberg
/Ordf Vinnarskolan

Dela visdomen!

Se även: