När ego och hybris blir en livsfarlig kombination

De flesta av er har säkert följt eller åtminstone hört om den fasansfulla olycka som utspelade sig i Nordatlanten på 3000-meters djup häromveckan (inte långt från Titanic’s vrakplats). Dock var det bara en tidsfråga när och inte om det skulle ske.

Mycket på grund av karaktärsdragen och inställningen hos OceanGates’s VD (samt några av hans medarbetare) som, trots återkommande varningar och uppmaningar vägrade att lyssna på erfarna experter och proffs inom området. Något som kom att kosta både honom och de fyra medpassagerarna livet.

Bara för att man rönt stora framgångar i livet såhär långt är de tyvärr ingen garant för fortsatta framgångar. Hemskheter och omvälvande händelser (som plötslig död eller olyckor som ger livslånga men) kan trots allt slå till när som helst.

Kort om Vinnarskolan
Syftet med Vinnarskolan är att ge folk de verktyg som behövs för att kunna bli sina bästa versioner, något som inte är helt lätt i dagens värld där störningsmomenten och de kortsiktiga belöningarna är fler än någonsin. Alexander menar dock att det är fullt möjligt att övervinna dessa hinder som står i vägen för ett framgångsrikt liv och att vägen dit går genom att bit för bit ändra sina vanor. Det är det som alla former av personlig utveckling bygger på.

Vinnarskolans vision är därför att ge folk utomordentliga verktyg till självförbättring så att de med tiden kan formas till de bättre människor som bygger morgondagens samhälle. För varje samhälle är en spegelbild av alla de människor som utgör det och vill vi ha ett bättre och livskraftigare samhälle så måste individerna som utgör det bli bättre människor.

Besök därför gärna hemsidan ”vinnarskolan.se” där jag löpande kommer att lägga ut poddar, filmer och artiklar som berör det mesta inom personlig utveckling. Helt gratis dessutom!

Gillar du Vinnarskolan och det jag gör?
Donera då gärna en slant till antingen
Swish: 1236397772
eller
Bankgiro: 5188-3304

Ditt stöd betyder oerhört mycket för mitt fortsatta arbete i att driva, utveckla och förbättra Vinnarskolan.
Stort tack för din gåva!

Alexander Söderberg
Ordf Vinnarskolan

Dela visdomen!

Se även: