Fem lärdomar från Vasaloppet som även du kan ta till dig (uppföljning)

Förra helgen, dvs sista helgen i Februari, åkte jag mitt livs allra första Vasalopp och även ifall det ”bara” var det öppna spåret (och inte det riktiga loppet) så lärde han sig en hel del saker, som man ofta gör när man debuterar med något. I synnerhet när det är tävling och lite mer står på spel än under träning.

Vissa av lärdomarna han erfor var helt nya medans andra var återkommande och i vilket fall vill han gärna dela med sig av de fem viktigaste i denna film. Lärdomar som inte bara kan vara användbara inom idrottstävlingar och motionslopp utan snarare inom tävlingar eller skarpare lägen av allehanda slag. För vill man utvecklas och bli bättre på det man gör så behöver man analysera den senaste prestationen och lära sig av sina misstag så att man inte begår dem på nytt och därmed ökar sina utsikter att lyckas bättre nästa gång.

Kort om Alexander
Alexander är en f d analytisk kemist och elitidrottare som sade upp sig från sin femåriga tjänst på ett större LifeScience-företag för att istället påbörja diverse projekt inom personlig utveckling där Vinnarskolan var ett av dem. Detta samtidigt som han tränar på inför Maraton och andra långlopp så gott det går.
Läs gärna mer om Vinnarskolan nedan eller på hemsidan (vinnarskolan.se)

Kort om Vinnarskolan
Syftet med Vinnarskolan är att ge folk de verktyg som behövs för att kunna bli sina bästa versioner, något som inte är helt lätt i dagens värld där störningsmomenten och de kortsiktiga belöningarna är fler än någonsin. Alexander menar dock att det är fullt möjligt att övervinna dessa hinder som står i vägen för ett framgångsrikt liv och att vägen dit går genom att bit för bit ändra sina vanor. Det är det som alla former av personlig utveckling bygger på.

Vinnarskolans vision är därför att ge folk utomordentliga verktyg till självförbättring så att de med tiden kan formas till de bättre människor som bygger morgondagens samhälle. För varje samhälle är en spegelbild av alla de människor som utgör det och vill vi ha ett bättre och livskraftigare samhälle så måste individerna som utgör det bli bättre människor.

Besök därför gärna hemsidan ”vinnarskolan.se” där jag löpande kommer att lägga ut poddar, filmer och artiklar som berör det mesta inom personlig utveckling. Helt gratis dessutom!

Gillar du Vinnarskolan och det jag gör?
Donera då gärna en slant till antingen
Swish: 1236397772
eller Bankgiro: 5188-3304

Ditt stöd betyder oerhört mycket för mitt fortsatta arbete i att driva, utveckla och förbättra Vinnarskolan.
Stort tack för din gåva!

Alexander Söderberg
Ordf Vinnarskolan

Dela visdomen!

Se även: