Du blir vad du äter – Matens betydelse för hälsan

Uttrycket i titeln låter kanske självklart och klyscight men det ligger faktiskt en del sanning och gammal visdom i det. Inte i bemärkelsen att man blir en fisk för att man äter en bit fisk utan snarare att förtäringen av näringsrik mat gör en till en sundare och bättre människa (och vice versa). För maten vi äter har faktiskt en enorm inverkan på hur vi mår under dygnets 24 timmar. Inte bara hur vi mår rent fysiskt utan framförallt psykiskt.

Det är detta som Alexander och Tobbe diskuterar i detta avsnitt, samt hur stor inverkan detta har på folkhälsan där flertalet äter sig till en usel livskvalité och flertalet vällevnadssjukdomar. Ofta efter att bara ha ätit maten som livsmedelsverket (och andra instanser) rekommenderat det senaste halvseklet. Hur kan vi då få folk att äta rätt igen?

Dvs, vad kan göras så att befolkningen börjar äta mat som när dem istället för att bryta ned dem? Lösningar finns det gott om, bara man tänker efter och viljan finns.

Kort om Alexander
Alexander är en f d analytisk kemist och elitidrottare som sade upp sig från sin femåriga tjänst på ett större LifeScience-företag för att istället påbörja diverse projekt inom personlig utveckling där Vinnarskolan var ett av dem. Detta samtidigt som han tränar på inför Maraton och andra långlopp så gott det går. Hans många erfarenheter från idrotten, de olika arbetsplatserna, resorna och åren på främmande orter är något som format hans liv till stora delar och som han gärna använder som inspirationskälla till sitt material.

Läs gärna mer om Vinnarskolan nedan eller på hemsidan (vinnarskolan.se)

Kort om Vinnarskolan
Syftet med Vinnarskolan är att ge folk de verktyg som behövs för att kunna bli sina bästa versioner, något som inte är helt lätt i dagens värld där störningsmomenten och de kortsiktiga belöningarna är fler än någonsin. Alexander menar dock att det är fullt möjligt att övervinna dessa hinder som står i vägen för ett framgångsrikt liv och att vägen dit går genom att bit för bit ändra sina vanor. Det är det som alla former av personlig utveckling bygger på.

Vinnarskolans vision är därför att ge folk utomordentliga verktyg till självförbättring så att de med tiden kan formas till de bättre människor som bygger morgondagens samhälle. För varje samhälle är en spegelbild av alla de människor som utgör det och vill vi ha ett bättre och livskraftigare samhälle så måste individerna som utgör det bli bättre människor.

Besök därför gärna hemsidan ”vinnarskolan.se” där jag löpande kommer att lägga ut poddar, filmer och artiklar som berör det mesta inom personlig utveckling. Helt gratis dessutom!

Gillar du Vinnarskolan och det jag gör?
Donera då gärna en slant till antingen
Swish: 1236397772
eller Bankgiro: 5188-3304

Ditt stöd betyder oerhört mycket för mitt fortsatta arbete i att driva, utveckla och förbättra Vinnarskolan.
Stort tack för din gåva!

Alexander Söderberg
Ordf Vinnarskolan

Dela visdomen!

Se även: