Därför är det nyttigt att förlora ibland

Alexander och Lennart pratar i denna caféfilm om varför det är nyttigt och karatkärsdanande att förlora ibland. Något som egentligen borde vara ganska självklart redan vid unga år då det är från förlusterna och motgångarna som man lär sig som mest. Därmed kan det bli ytterst kontraproduktivt att curla och kratta manegen för sina barn och aldrig låta dem smaka på en förlust eller nederlag. Därför är det lika viktigt att med tiden lära sig att även bli en god förlorare då detta bygger ännu starkare karaktär.

Denna karaktär verkar dessvärre saknas fullständigt hos många ledande politiker (i synnerhet de på vänsterkanten) och unga vuxna som verkar ha ytterst svårt att erkänna en valförlust av något slag. De illustrerar nidbilden av förvuxna barn som inte kan acceptera (än mindre hantera) motgångar och förluster, vilket man behöver kunna ifall man ska klara av att leva ett normalt liv.
Det är inte ”hur du har det” utan ”hur du tar det” som bestämmer din framtid artar sig!

Kort om Vinnarskolan
Syftet med Vinnarskolan är att ge folk de verktyg som behövs för att kunna bli sina bästa versioner, något som inte är helt lätt i dagens värld där störningsmomenten och de kortsiktiga belöningarna är fler än någonsin. Alexander menar dock att det är fullt möjligt att övervinna dessa hinder som står i vägen för ett framgångsrikt liv och att vägen dit går genom att bit för bit ändra sina vanor. Det är det som alla former av personlig utveckling bygger på.

Vinnarskolans vision är därför att ge folk utomordentliga verktyg till självförbättring så att de med tiden kan formas till de bättre människor som bygger morgondagens samhälle. För varje samhälle är en spegelbild av alla de människor som utgör det och vill vi ha ett bättre och livskraftigare samhälle så måste individerna som utgör det bli bättre människor.

Besök därför gärna hemsidan ”vinnarskolan.se” där jag löpande kommer att lägga ut poddar, filmer och artiklar som berör det mesta inom personlig utveckling. Helt gratis dessutom!

Gillar du Vinnarskolan och det jag gör?
Donera då gärna en slant till antingen
Swish: 1236397772
eller
Bankgiro: 5188-3304

Ditt stöd betyder oerhört mycket för mitt fortsatta arbete i att driva, utveckla och förbättra Vinnarskolan.
Stort tack för din gåva!

Alexander Söderberg
Ordf Vinnarskolan

Dela visdomen!

Se även: