Civilkurage – En viktig framgångsfaktor

I det andra avsnittet ur Vinnarskolans programserie ”Samtal kring framgång” samtalar Alexander med en återkommande gäst i form av Lennart Matikainen (från tidigare ”Vinnarpodden special”) om vikten av civilkurage. Vad är egentligen civilkurage? Varför uppvisar svenskarna sådan brist på detta och varför är det en viktig (och ofta bortglömd) faktor för att nå framgång?
Framförallt, vad kan man göra själv för att stärka/höja sitt eget civilkurage och uppmuntra andra till att göra detsamma?

De menar att man genom stärka sitt civilkurage även växer som människa då det innebär att ta ett (eller flera) steg utanför sin bekvämlighetzon, vare sig det handlar om att ta bladet från munnen eller avstyra ett våldsbrott.
Alla kan inte göra allt men alla kan göra något, även i pressade och hotfulla situationer då det är extra viktigt att någon agerar, även ifall det är med minsta möjliga.

Kort om Lennart & Alexander
Lennart Matikainen har en gedigen meritlista som framförallt föreläsare, författare, relationscoach, programledare och expert inom ledarskap och säkerhet. Han har arbetat nästan tre decennier inom både polisen och säkerhetsbranschen och har därför stor personlig erfarenhet av civilkurage. Numera är han framförallt känd som föreläsare och samhällsdebattör hos SwebbTV.

Alexander Söderberg är för övrigt en f d analytisk kemist och elitidrottare som sade upp sig från sin femåriga tjänst på ett större LifeScience-företag för att istället påbörja diverse projekt inom personlig utveckling där Vinnarskolan var ett av dem.
Läs gärna mer om Vinnarskolan nedan eller på hemsidan (vinnarskolan.se)

Kort om Vinnarskolan
Syftet med Vinnarskolan är att ge folk de verktyg som behövs för att kunna bli sina bästa versioner, något som inte är helt lätt i dagens värld där störningsmomenten och de kortsiktiga belöningarna är fler än någonsin. Alexander menar dock att det är fullt möjligt att övervinna dessa hinder som står i vägen för ett framgångsrikt liv och att vägen dit går genom att bit för bit ändra sina vanor. Det är det som alla former av personlig utveckling bygger på.

Vinnarskolans vision är därför att ge folk utomordentliga verktyg till självförbättring så att de med tiden kan formas till de bättre människor som bygger morgondagens samhälle. För varje samhälle är en spegelbild av alla de människor som utgör det och vill vi ha ett bättre och livskraftigare samhälle så måste individerna som utgör det bli bättre människor.

Besök därför gärna hemsidan ”vinnarskolan.se” där jag löpande kommer att lägga ut poddar, filmer och artiklar som berör det mesta inom personlig utveckling. Helt gratis dessutom!

Gillar du Vinnarskolan och det jag gör?
Donera då gärna en slant till antingen Swish: 1236397772 eller Bankgiro: 5188-3304
Ditt stöd betyder oerhört mycket för mitt fortsatta arbete i att driva, utveckla och förbättra Vinnarskolan.

Stort tack för din gåva!

Alexander Söderberg
Ordf Vinnarskolan

Dela visdomen!

Se även: