Bokrecension – ”Rich Dad Poor Dad – vägen till ekonomisk framgång”

När Alexander och Tobbe ändå är inne på det ekonomiska passar Alexander på att recensera en bok i ämnet som han har läst nyligen och som varmt rekommenderas. Det är ”Rich Dad Poor Dad” av den japanskättade amerikanen Robert Kyosaki. Boken syftar till att öka ens ekonomiska läs- och skrivkunnighet, vilket görs genom flertalet exempel från en personlig barndomshistoria av författaren själv, som hade två fäder i sitt liv:
Sin riktiga, biologiska far som alltid var fattig, trots fina examina och högt betalda tjänster inom den offentliga sektorn och..
Hans rike far (dvs, hans väns far) som knappt hade gått ut grundskolan men som blev en Hawaii’s rikaste män vid tidpunkten då han visste hur pengar fungerade.

Det var författarens rike far som lärde honom hur pengar fungerade genom att låta både honom och vännen arbeta för hans räkning på fritiden. Arbetet varvades med små korta lektioner från den rike fadern i hur pengar fungerar och kan arbeta för en istället för tvärtom. Denna anekdot varvas med praktiska exempel från vardagen för att illustrera hur pengar fungerar så att man inte gör som merparten och tvingas leva från månad till månad.
Den är från 1997 men är minst lika aktuell idag då principerna förblir desamma 25 år senare.

Kort om Vinnarskolan
Syftet med Vinnarskolan är att ge folk de verktyg som behövs för att kunna bli sina bästa versioner, något som inte är helt lätt i dagens värld där störningsmomenten och de kortsiktiga belöningarna är fler än någonsin. Alexander menar dock att det är fullt möjligt att övervinna dessa hinder som står i vägen för ett framgångsrikt liv och att vägen dit går genom att bit för bit ändra sina vanor. Det är det som alla former av personlig utveckling bygger på.

Vinnarskolans vision är därför att ge folk utomordentliga verktyg till självförbättring så att de med tiden kan formas till de bättre människor som bygger morgondagens samhälle. För varje samhälle är en spegelbild av alla de människor som utgör det och vill vi ha ett bättre och livskraftigare samhälle så måste individerna som utgör det bli bättre människor.

Besök därför gärna hemsidan ”vinnarskolan.se” där jag löpande kommer att lägga ut poddar, filmer och artiklar som berör det mesta inom personlig utveckling. Helt gratis dessutom!

Gillar du Vinnarskolan och det jag gör?
Donera då gärna en slant till antingen
Swish: 1236397772
eller Bankgiro: 5188-3304

Ditt stöd betyder oerhört mycket för mitt fortsatta arbete i att driva, utveckla och förbättra Vinnarskolan.
Stort tack för din gåva!

Alexander Söderberg
Ordf Vinnarskolan

Dela visdomen!

Se även: