Att kunna hantera sin inre kritiker

Att ha en jobbig inre röst som ofta talar nedvärderande till en är något som inte bara idrottsmän drabbas utav, utan är tvärtom något som förekommer (mer eller mindre) hos gemene man. I synnerhet hos de som är tävlings- och prestationsinriktade. Det är denna inre kritiker som oftast är ens största sabotör, snarare än andra människor, varför det är otroligt viktigt att kunna hantera den. För kan man inte det så kommer den bara att växa sig allt större och bli mer högljudd över tid.

Men hur gör man då för att kunna mota denna inre kritiker i grind så att den inte får fotfäste och därmed alltför stor makt över en?
Det är vad jag försöker besvara i denna film genom att ge några enkla och konkreta tips på hur man kan hantera den inre kritiska rösten.

Kort om Alexander
Alexander är en f d analytisk kemist och elitidrottare som 2019 sade upp sig från sin femåriga tjänst på ett större LifeScience-företag för att istället påbörja diverse projekt inom personlig utveckling där Vinnarskolan var ett av dem. Detta samtidigt som han tränar på inför Marathon och andra långlopp så gott det går. Hans många erfarenheter från idrotten, de olika arbetsplatserna, resorna, mötena och åren på främmande orter är något som format hans liv till stora delar och som han gärna använder som inspirationskälla till sitt material.

Kort om Vinnarskolan
Syftet med Vinnarskolan är att ge folk de verktyg som behövs för att kunna bli sina bästa versioner, något som inte är helt lätt i dagens värld där störningsmomenten och de kortsiktiga belöningarna är fler än någonsin. Han menar dock att det är fullt möjligt att övervinna dessa hinder som står i vägen för ett framgångsrikt liv och att vägen dit går genom att bit för bit ändra sina vanor. Det är det som alla former av personlig utveckling bygger på.

Vinnarskolans vision är därför att ge folk utomordentliga verktyg till självförbättring så att de med tiden kan formas till de bättre människor som bygger morgondagens samhälle. För varje samhälle är en spegelbild av alla de människor som utgör det och vill vi ha ett bättre och livskraftigare samhälle så måste individerna som utgör det bli bättre människor.

Besök därför gärna hemsidan ”vinnarskolan.se” där jag löpande kommer att lägga ut poddar, filmer och artiklar som berör det mesta inom personlig utveckling. Helt gratis dessutom!

Gillar du Vinnarskolan och det jag gör?
Donera då gärna en slant till antingen Swish: 1236397772
eller Bankgiro: 5188-3304

Ditt stöd betyder oerhört mycket för mitt fortsatta arbete i att driva, utveckla och förbättra Vinnarskolan.
Stort tack för din gåva!

Alexander Söderberg
Ordf – Vinnarskolan

Dela visdomen!

Se även: