Att inte fastna i jämförelseträsket (det kan bli ödesdigert)

Såhär dagarna efter Stockholm Marathon är det (liksom efter andra maratonlopp) lätt hänt att man fastnar i det träsk där man stirrar sig blind på resultatet och i all oändlighet ska jämföra sitt resultat med sina medtävlares. Det som nyss varit glädjefyllt kan på kort tid vändas till prestationsångest och besvikelse.

Därför är det i ärlighetens namn ganska meningslöst att jämföra sig med andra då det kan bli en stor bromskloss för framtida segrar och förbättrade personliga resultat. Man bör istället bara jämföra sig själv och där man stod igår, samt väga in de förutsättningar som spelat in.

Det försätter allting i ett nytt perspektiv och besparar en mängder med prestationsångest. Av personlig erfarenhet vet jag att få saker kan vara så hämmande som prestationsångest, vare sig det är inom idrott eller andra områden.

Kort om Vinnarskolan
Syftet med Vinnarskolan är att ge folk de verktyg som behövs för att kunna bli sina bästa versioner, något som inte är helt lätt i dagens värld där störningsmomenten och de kortsiktiga belöningarna är fler än någonsin. Alexander menar dock att det är fullt möjligt att övervinna dessa hinder som står i vägen för ett framgångsrikt liv och att vägen dit går genom att bit för bit ändra sina vanor. Det är det som alla former av personlig utveckling bygger på.

Vinnarskolans vision är därför att ge folk utomordentliga verktyg till självförbättring så att de med tiden kan formas till de bättre människor som bygger morgondagens samhälle. För varje samhälle är en spegelbild av alla de människor som utgör det och vill vi ha ett bättre och livskraftigare samhälle så måste individerna som utgör det bli bättre människor.

Besök därför gärna hemsidan ”vinnarskolan.se” där jag löpande kommer att lägga ut poddar, filmer och artiklar som berör det mesta inom personlig utveckling. Helt gratis dessutom!

Gillar du Vinnarskolan och det jag gör?
Donera då gärna en slant till antingen
Swish: 1236397772
eller
Bankgiro: 5188-3304

Ditt stöd betyder oerhört mycket för mitt fortsatta arbete i att driva, utveckla och förbättra Vinnarskolan.
Stort tack för din gåva!

Alexander Söderberg
Ordf Vinnarskolan

Dela visdomen!

Se även: