Att bada i naturen – En stärkande upplevelse för kropp & själ

Länken till Alexanders artikel i ämnet:
https://frihetsnytt.se/darfor-ska-du-naturbada-i-varmen/

Jag berättar om ett utav sina enklare nöjen i livet som är att bada och varför regelbundna utomhusbad är som medicin, särskilt under varma sommardagar. Badandet är inte bara ett nöje utan även något som stärker och reparerar kroppen och själen i allra högsta grad.
Åtminstone så länge det sker i naturen och inte i någon klorerad simbassäng. Utomhusbad innebär även en starkare koppling till naturen, dess beständighet och skönhet.

Det räcker med att faktiskt bara beskåda vattenytan och känna på vattnet för att man ska erhålla några av fördelarna, även om ett dopp är det allra bästa.
Därför ska vi vara tacksamma över att bo i Sverige där vi har nära till hav, insjöar, älvar och vattendrag av olika slag. Det är faktiskt något som stora delar av Europas folk inte har tillgång till.

Kort om Alexander
Alexander är en f d analytisk kemist och elitidrottare som sade upp sig från sin femåriga tjänst på ett större LifeScience-företag för att istället påbörja diverse projekt inom personlig utveckling där Vinnarskolan var ett av dem. Detta samtidigt som han tränar på inför Maraton och andra långlopp så gott det går. Hans många erfarenheter från idrotten, de olika arbetsplatserna, resorna och åren på främmande orter är något som format hans liv till stora delar och som han gärna använder som inspirationskälla till sitt material.

Läs gärna mer om Vinnarskolan nedan eller på hemsidan (vinnarskolan.se)

Kort om Vinnarskolan
Syftet med Vinnarskolan är att ge folk de verktyg som behövs för att kunna bli sina bästa versioner, något som inte är helt lätt i dagens värld där störningsmomenten och de kortsiktiga belöningarna är fler än någonsin. Alexander menar dock att det är fullt möjligt att övervinna dessa hinder som står i vägen för ett framgångsrikt liv och att vägen dit går genom att bit för bit ändra sina vanor. Det är det som alla former av personlig utveckling bygger på.

Vinnarskolans vision är därför att ge folk utomordentliga verktyg till självförbättring så att de med tiden kan formas till de bättre människor som bygger morgondagens samhälle. För varje samhälle är en spegelbild av alla de människor som utgör det och vill vi ha ett bättre och livskraftigare samhälle så måste individerna som utgör det bli bättre människor.

Besök därför gärna hemsidan ”vinnarskolan.se” där jag löpande kommer att lägga ut poddar, filmer och artiklar som berör det mesta inom personlig utveckling. Helt gratis dessutom!

Gillar du Vinnarskolan och det jag gör?
Donera då gärna en slant till antingen
Swish: 1236397772
eller
Bankgiro: 5188-3304

Ditt stöd betyder oerhört mycket för mitt fortsatta arbete i att driva, utveckla och förbättra Vinnarskolan.
Stort tack för din gåva!

Alexander Söderberg
Ordf Vinnarskolan

Dela visdomen!

Se även: