10 tecken på att du är en latmask

Att vi lever i ett latmansamhälle kan nog inte undgå någon som lever i det, åtminstone inte de som varje dag aktivt försöker mota sin inre latmask i grind. I takt med den tekniska utvecklingen så har folk oundvikligen blivit latare och slöare än de var en gång i tiden. Beror det bara på de tekniska framstegen eller ligger orsaken lika mycket hos dagens människor?

Kan det vara så att en del människor är riktiga latmaskar och bara har sig själva att skylla? För hur kan det annars (tekniken och bekvämligheterna till trots) finnas människor som fortfarande är hurtiga, produktiva och tar initiativ?

Det är några av frågeställningarna som Alexander och Tobbe tar upp i detta Vinnarpoddavsnitt, som till största delen kretsar kring en lista som Alexander hittade på hemsidan ”stunningmotivation.com”. En lista som tar upp tio tecken på att man är en riktig latmask där de kommenterar varje punkt, samt ger lösningar på hur man kan ta itu med sin egen inre latmask. Latmasken blir man för övrigt inte av med över en natt utan är något som man får kämpa emot dagligen.

Kort om Alexander
Alexander är en f d analytisk kemist och elitidrottare som sade upp sig från sin femåriga tjänst på ett större LifeScience-företag för att istället påbörja diverse projekt inom personlig utveckling där Vinnarskolan var ett av dem. Detta samtidigt som han tränar på inför Maraton och andra långlopp så gott det går. Hans många erfarenheter från idrotten, de olika arbetsplatserna, resorna och åren på främmande orter är något som format hans liv till stora delar och som han gärna använder som inspirationskälla till sitt material.

Läs gärna mer om Vinnarskolan nedan eller på hemsidan (vinnarskolan.se)

Kort om Vinnarskolan
Syftet med Vinnarskolan är att ge folk de verktyg som behövs för att kunna bli sina bästa versioner, något som inte är helt lätt i dagens värld där störningsmomenten och de kortsiktiga belöningarna är fler än någonsin. Alexander menar dock att det är fullt möjligt att övervinna dessa hinder som står i vägen för ett framgångsrikt liv och att vägen dit går genom att bit för bit ändra sina vanor. Det är det som alla former av personlig utveckling bygger på.

Vinnarskolans vision är därför att ge folk utomordentliga verktyg till självförbättring så att de med tiden kan formas till de bättre människor som bygger morgondagens samhälle. För varje samhälle är en spegelbild av alla de människor som utgör det och vill vi ha ett bättre och livskraftigare samhälle så måste individerna som utgör det bli bättre människor.

Besök därför gärna hemsidan ”vinnarskolan.se” där jag löpande kommer att lägga ut poddar, filmer och artiklar som berör det mesta inom personlig utveckling. Helt gratis dessutom!

Gillar du Vinnarskolan och det jag gör?
Donera då gärna en slant till antingen
Swish: 1236397772
eller
Bankgiro: 5188-3304

Ditt stöd betyder oerhört mycket för mitt fortsatta arbete i att driva, utveckla och förbättra Vinnarskolan.
Stort tack för din gåva!

Alexander Söderberg
Ordf Vinnarskolan

Dela visdomen!

Se även: