Norska vinnarskallar som vi kan lära utav

Denna film är ingen Norge-historia i dess ursprungliga bemärkelse, dvs vitsar om norrmän. Dock är det en liten historia om vårt västra grannlands stormaktsposition inom vinteridrott trots sin ringa befolkning. I synnerhet inom skidgrenarna där Norge varit dominerande inom i princip allt (undantaget backhoppning och alpint där Schweiz och Österrike står ut).
Ifall man bortser från de utmärkta förutsättningarna norrmännen har för vinteridrott, med närhet till skidspår i princip hela landet så är det något annat som också särskiljer dem.

Nämligen vinnarskallarna och ”vara bäst när det gäller”-mentatliteten i de stora tävlingarna där de aktiva oftast går in med enormt självförtroende inför de stora tävlingarna. Man har en vinnartradition som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Åtminstone om man jämför med många av våra egna stjärnor där fysiken definitivt har funnits men inte alltid psyket. Därav många missade pallplatser och floppar genom decennierna i framförallt OS-sammanhang.

Vad kan vi (och våra svenska vinteridrottare) lära från dem och deras framgångar?

Kort om Alexander
Alexander är en f d analytisk kemist och elitidrottare som sade upp sig från sin femåriga tjänst på ett större LifeScience-företag för att istället påbörja diverse projekt inom personlig utveckling där Vinnarskolan var ett av dem. Detta samtidigt som han tränar på inför Maraton och andra långlopp så gott det går. Hans många erfarenheter från idrotten, de olika arbetsplatserna, resorna och åren på främmande orter är något som format hans liv till stora delar och som han gärna använder som inspirationskälla till sitt material.

Läs gärna mer om Vinnarskolan nedan eller på hemsidan (vinnarskolan.se)

Kort om Vinnarskolan
Syftet med Vinnarskolan är att ge folk de verktyg som behövs för att kunna bli sina bästa versioner, något som inte är helt lätt i dagens värld där störningsmomenten och de kortsiktiga belöningarna är fler än någonsin. Alexander menar dock att det är fullt möjligt att övervinna dessa hinder som står i vägen för ett framgångsrikt liv och att vägen dit går genom att bit för bit ändra sina vanor. Det är det som alla former av personlig utveckling bygger på.

Vinnarskolans vision är därför att ge folk utomordentliga verktyg till självförbättring så att de med tiden kan formas till de bättre människor som bygger morgondagens samhälle. För varje samhälle är en spegelbild av alla de människor som utgör det och vill vi ha ett bättre och livskraftigare samhälle så måste individerna som utgör det bli bättre människor.

Besök därför gärna hemsidan ”vinnarskolan.se” där jag löpande kommer att lägga ut poddar, filmer och artiklar som berör det mesta inom personlig utveckling. Helt gratis dessutom!

Gillar du Vinnarskolan och det jag gör?
Donera då gärna en slant till antingen

Swish: 1236397772
eller
Bankgiro: 5188-3304

Ditt stöd betyder oerhört mycket för mitt fortsatta arbete i att driva, utveckla och förbättra Vinnarskolan.
Stort tack för din gåva!

Alexander Söderberg
Ordf Vinnarskolan

Dela visdomen!

Se även: